«НЕПТУН», ТЫ НЕ ПРАВ. Запорожская прокуратура нашла на берегу Каховского водохранилища незаконные котеджи

Прокуратура м. Енергодара встановила факти нецільового використання земель, розташованих на березі Каховського водосховища, та внесла відомості до ЄРДР за ч.1 ст.365–1 КК України (умисне вчинення службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми дій, які явно виходять за межі наданих повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом інтересам).

Зокрема, прокуратура встановила, що у 1997 році Енергодарською міськрадою передано у постійне користування водно-моторному кооперативу «Нептун» земельну ділянку загальною площею майже 2,5 га для будівництва гаражів.

Згодом цей кооператив було реорганізовано в Обслуговуючий кооператив водно-моторного транспорту «Енергодар-1». При цьому посадовими особами обслуговуючого кооперативу до цього часу не переоформлені правовстановлюючі документи на землю.

Більше того, посадові особи кооперативу в порушення вимог Земельного та Водного кодексів України на ділянках, переданих у користування під розміщення гаражів, без отримання відповідного дозволу на проведення робіт та зміни цільового призначення побудували там житлові котеджі, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області

Фото:www.zap.gp.gov.ua

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий