ЗОЛОТОЙ ПЕСОК ХЕРСОНА. Нардеп считает, что на народном богатстве греют руки местные чиновники. Трибуна депутата

Фракція Комуністичної партії України, Ольга Михайленко, Херсонщина. Шановний головуючий, народні депутати, громадяни України!

Херсонщину продовжують грабувати ті, хто перебуває при владі, причому роблять це без докорів сумління, нехтуючи своєю совістю і моральними принципами. Спочатку відібрали у народу підприємства, заводи і фабрики, узурпували владу і, користуючись повною безкарністю, взялися за надра держави, які за Конституцією належать усьому народу України.

Тільки от добувають народне багатство, зокрема пісок у Цурюпінському районі, звичайно ж, наближені до влади люди. Комунальне підприємство «Олежки», яким керує родич нинішнього Уповноваженого Кабінету Міністрів у справах інвалідів Олея Журавка, нахабно грабує людей, під виглядом будівництва  об’єктів протипожежного лісогосподарського призначення без жодних дозволів добуваючи і продаючи пісок, а чималі доходи йдуть не до бюджетів районів чи області, наживається лише одне  відоме сімейство.

За оцінками фахівців, тільки за 2008-2012 роки було вкрадено 575 тисяч тонн піску та реалізовано на 11,5 мільйонів  гривень. Порахуйте, скільки можна було зробити добрих справ за ці кошти! Скільки можна було відремонтувати шкіл і дитячих садочків, лікарень, купити медикаменти, провести газ!

Так що ж це за влада, яка не просто не помічає незаконну діяльність конкретних посадовців та конкретних підприємств, але і йде далі, офіційно дозволяючи видобувати пісок у  національному заказнику? Таке враження, що у керма Херсонщини «халіфи на годину», що живуть за принципом «після нас – хоч потоп».

Хочу нагадати, що лісові масиви на Херсонщині висаджувалися саме за радянської влади, а сьогодні по-варварські знищуються олігархічною владою. Чому ж керівники області Костяк та Пелих не чують екологів, вчених, представників громадськості, які б’ють на сполох?!  Ми не маємо права залишати нашим дітям і онукам після себе пустелю.

Ми зобов’язані протистояти невиваженим діям Херсонської обласної ради, яка узаконила протиправну діяльність підприємства «Олежки», дозволивши взяти в оренду на 5 років 43,68 гектар найціннішої землі лісового масиву в районі села Саги Цюрупинського району Херсонської області.

Компартія України підтримує громадськість Херсонської області, яка рішуче виступила проти шахрайських дій керівництва Херсонської обласної ради та  вимагає від депутатів Херсонської обласної ради скасування ганебного рішення, яке дозволяє вирубати ліс, добувати…

По материалам сайта Верховной рады

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий