У Запоріжжі придумали схему,як подарувати силовикам службове житло

У Запоріжжі діє схема виводу квартир із комунальної власності «потрібним людям». Про це пише Валентина Бабак у місцевій газеті «Прав.Да». Схема діє таким чином: спершу представники міліції, прокуратури, Міноборони отримують службове житло, після чого відомства масово від нього відмовляються з формулюванням «у зв’язку з тим, що відпала необхідність у його використанні». Житло повертається в комунальну власність і одразу приватизується – тими ж людьми, які вселялися у квартири по службі.

Приміром, ордер на двокімнатну квартиру в елітному будинку по вул. Гоголя загальною площею 78,00 кв м оформив начальник управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні облпрокуратури Сергій Спільник.

Його колега, начальник слідчого управління облпрокуратури Володимир Плохой в той же день отримав двокімнатну квартиру загальною площею 112,6 кв м в тому ж будинку. До цього квартири носили статус службових, але відомство вирішило відмовитися від цієї житлоплощі.

Крім того, прокуратура відмовилася і від службової квартири по вул. Аваліані, 5А загальною площею 126 кв м. У ній сьогодні проживає міжрайонний природоохоронний прокурор Олександр Забутний із сім’єю.

У свою чергу керівництво Запорізького військового гарнізону відмовилося від житла в ультрасучасному ЖК «Ренесанс». У результаті трикімнатну квартиру площею 161,86 кв м на Великому Лугу безкоштовно отримав полковник Євген Замотаєв.

Нещодавно СБУ в Запорізькій області відмовилося від декількох десятків квартир у будинку по вул. Узбекистанській в Осипенківському мікрорайоні.

Як відзначає видання, практично все житло, про яке йдеться, було виділено силовикам містом.

При цьому державні та комунальні програми щодо поліпшення житлових умов простих людей залишаються лише на папері. Чиновники рапортують про позитивну динаміку руху черговиків, однак незначне зменшення кількості людей у списках досягнуто головним чином за рахунок приватизації мешканцями кімнат у гуртожитках.

Загальна кількість людей, які перебувають на квартирному обліку в Запоріжжі станом на 01.01.2013, становить 28413 осіб.

http://nashigroshi.org

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий