800 дол. з авто: запорізькі посадовці брали хабарі за пропуск в окуповані райони

Сьогодні ДБР проводить обшуки у Запорізькій ОВА, міськраді і правоохоронних органах області. Посадовців підозрюють у вимаганні коштів за “швидкий” перетин лінії зіткнення.  Про це повідомляє 061 з посиланням на ДБР

Запорізькі посадовці налагодили схему з поборів громадян, які хочуть виїхати на тимчасово окуповані території. У травні було затверджено Порядок перетину лінії зіткнення. Для перетинання лінії зіткнення громадяни мали подавати заявки і потрапляти у відповідні списки. 

“Окремі “ділки” Запорізької ОВА, міської ради, а також правоохоронних органів організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за “швидкий” та позитивний розгляд таких заявок”, — повідомили у ДБР. 

Посадовці почали створювати штучні перешкоди і затягувати час отримання таких заявок. Зокрема, оформлюючи документи з помилками. Деякі громадяни могли чекати 3-4 тижні на схвалення заявок, або взагалі отримати відмову.  

Хабарники через посередників надавали “послугу” з пришвидшення розгляду заявок. З однієї автівки, яка перетинає лінію розмежування, сума хабара могла складати до 800 доларів США. Щоденний оборот від незаконної діяльності оцінюють у близько 2 мільйони гривень.

13 серпня на Запоріжжі провели близько 20 обшуків у ОВА, міськради, правоохоронних органах і осіб, які можуть бути причетними до хабарництва.

Вилучена чорнова бухгалтерія, документи, кошти, засоби зв’язку та інші речові докази. Також на “гарячому” затримали одного з посередників, який отримав 1 400 доларів США за позитивний розгляд заявки. 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.