Зовсім з’їхали з глузду: росіяни обстріляли захоплені ними Енергодар і Запорізьку АЕС

В Енергодарі росіяни обстріляли захоплену ЗАЕС-1200x800

Російські військові в Енергодарі у п’ятницю, 5 серпня, влаштували чергову провокацію. Вони стріляли у бік раніш захопленої Запорізької АЕС, причому потрапили станцією.

Як повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов, було як мінімум три «прильоти» біля промислового майданчика ЗАЕС. При цьому військові РФ потрапили до високовольтної лінії зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС. Мер зазначив, що станція продовжує працювати та видавати необхідну потужність в енергосистему України через працюючі лінії.

В «Енергоатомі» підтвердили обстріл ЗАЕС і додали, що відповідно до пропускної спроможності працюючих ліній було прийнято рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного з працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції. Зазначається, що викиди радіоактивних речовин не зафіксовано.

А тим часом, як повідомляє Орлов, росіяни тепер відкрили вогонь із боку Запорізької АЕС – у напрямку житлових кварталів Енергодару. Різниця між вильотом та прильотом становить лише близько 3 секунд.

У більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає водозабезпечення, перестав працювати інтернет.

Російські військові терористи намагаються спровокувати екологічну катастрофу, вважає Орлов.

Американський аналітичний центр Institute for the Study of War дійшов висновку, що російські сили, використовуючи ЗАЕС, прагнуть вплинути на Захід і викликати побоювання наслідків ядерної катастрофи

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.