Суд визнав, що ректорка Хортицької академії незаконно звільнила директорку коледжу

Днями Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя прийняв рішення за позовом  про незаконні дії ректорки „Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії» Запорізької обласної ради Валентини Нечипоренко, які призвели до розірвання контакту та звільнення з посади директорки  педагогічного фахового коледжу Лопатинської H.A., повідомляють «Хроники» з посиланням на ЕДРСР

Суд задовольнив позов звільненої до „Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії», третіх  осіб —  Запорізької обласної ради, Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та ректорки академії  Валентини Нечипоренко про визнання незаконними та скасування наказу про звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, поновлення на роботі, визнання незаконними та скасування наказів.

Суд визнав незаконним та скасував наказ ректорки комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради від 16.12.2020 року «Про розірвання контакту та звільнення з посади директорки педагогічного фахового коледжу Лопатинської H.A.» та поновив звільнену  на посаді директорки педагогічного коледжу.

Суд також визнав незаконними та скасував низку наказів ректорки  «Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії» про оголошення доган директору коледжу  від 23.11.2020, 08.12.2020, 10.12.2020, 16.12.2020

Суд зобов’язав стягнути з  комунального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» на користь поновленої на роботі директорки середній заробіток за час вимушеного прогулу за період із 17.12.2020 року по 13.12.2021 року у розмірі 359 902 грн. 56 коп.

Окремо суд звернув увагу на те, що рішення в частині поновлення жінки на посаді директорки педагогічного фахового коледжу підлягає негайному  виконанню.

«Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» повинна – так вирішив суд – виплатити на користь директорки моральну шкоди у розмірі 5000 грн.

За чий рахунок буде виплачений директорці коледжу  середній заробіток за час вимушеного прогулу  у розмірі 359 902 грн. 56 коп.  і 5000 грн. моральної шкоди – це вже питання до прокуратури, яка повинна захистити державні кошти, адже накази про незаконне звільнення та незаконні догани виносила конкретна людина – ректорка академії.

https://operkor.wordpress.com

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.