Поліція продовжує розслідувати справу щодо розкрадань у Запорізькій міській раді

Запорожский горсовет сессия фото Акцент

Слідчі Головного управлння Національної поліції у Запорізькій області продовжують розслідувати справу щодо розкрадань у Запорізькій міській раді. Про це стало відомо з відповіді Главка Нацполіції на запит “Запорізького проєкту розслідувань”.

Буряк і Зайченко (праворуч від мера)

Нагадаємо, у справі фігурував колишній мер Володимир Буряк та його радниця Наталія Зайченко.  Поліція у серпні цього року провела обшуки у низці структур міської ради, кабінеті тодішнього міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, також у салоні краси та автомобілі радниці мера. 

Правоохоронці стверджували, що директор КП “Управління капітального будівництва” систематично передає міському голові гроші в якості неправомірної вигоди “за вчинення ним певних дій”.

Також міський голова разом зі своїми радниками розкрадають бюджет Запоріжжя через призначених директорів комунальних закладів, керівників департаментів та голів районних адміністрацій. 

Надалі гроші легалізуються через придбання нерухомості, яку оформлюють на близьких до мера осіб.

Втім, впродовж вересня у судовому реєстрі з’явилася низка ухвал про скасування арештів майна під час вказаних обшуків. З того часу нових ухвал у справі не з’являлося. 

Тож “Запорізький проєкт розслідувань” вирішив поцікавитися у поліції чи справу щодо розкрадань у мерії не закрили

Вчора ввечері Головне управління Національної поліції у Запорізькій області відповіло на наш запит. 

Поліція стверджує, що справу не закрили і “на теперішній час досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває”. 

Повідомляти про прогрес у справі (про об’єм проведених слідчих дій, наявність підозрюваних чи можливу передачу справи до суду) слідчі відмовились, посилаючись на статтю 222 Кримінального процесуального кодексу України (недопустимість розголосу відомостей досудового слідства).

Варто додати, Володимир Буряк після обшуків вказував, що це засіб тиску та черговий етап розхитування подій у місті (мав на увазі бойкотування опозиційними депутатами роботи сесій міськради). Зазначав, що “група рейдерів хоче захопити контроль над містом та його ресурсами”. 

Наприкінці ж вересня  Володимир Буряк подав у відставку з посади міського голови через стан здоров’я. Депутати згодом це рішення затвердили

https://zr.zp.ua

ТЕГИ:Буряк,Запоріжжя,обшуки,розкрадання,слідство,суд

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.