На Запорожье ворам в погонах разрешили продолжать службу в Вооруженных силах

На Запоріжжі сходили під суд і вже назад прийшли командир автороти і  начальник складу пального військової частини А2287, розташованого на території Мелітопольського району, які у складі ОПГ військовослужбовців,   викрадали  паливно-мастильні матеріали,  ввірені їм  для транспортування до військових підрозділів Збройних Сил України, дислокованих у Запорізькій та Херсонській областях.

Як приклад, члени злочинної групи  в 6 годин ранку з  військового автомобіля КАМАЗ 5320 поблизу автодороги с. В’язівка Якимівського району Запорізької області вкрали  1000 кг дизельного палива і продали вкрадене за 15 000 гривень , які розподілили того ж дня між собою  по 5000 гривень кожному, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Начальник складу під час слідства уклав  угоду з  прокурором про визнання винуватості і отримав службове  обмеження для військовослужбовців строком на 2 роки із відрахуванням 20% із суми грошового забезпечення в дохід держави.

Під час відбування цього покарання він не може бути підвищений за посадою, у військовому званні, а строк покарання не зараховується йому в строк вислуги років для присвоєння чергового військового звання. На користь держави з засудженого стягнуті грошові кошти в сумі 5 000 гривень.

Таке ж покарання отримав і командир автороти у званні старшого лейтенанта, який по справі проходив як організатор ОПГ. Суд зважив на те, що старший лейтенант нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», відзнакою Міністерства оборони України «За сумлінну службу» ІІІ ступеню, медаллю «20 років сумлінної служби», пам`ятним нагрудним знаком «За Україну, за її волю».

Де зараз засуджені командир автороти і начальник складу палива? Як де? У Збройних Силах України. Служать «за Україну, за її волю».   Матеріали щодо інших членів ОПГ виділені в окреме провадження.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.