В Бердянске на рабочем месте за взятку задержана декан педуниверситета

В среду, 31 марта, сотрудники полиции и прокуратуры задержали декана Бердянского государственного педагогического университета. По данным следствия, злоумышленница требовала от студентов неправомерную выгоду за успешную сдачу экзаменов. Стоимость такой «услуги» она оценивала в 6000 гривен.

Декана задержали на рабочем месте сразу после получения очередной части взятки в сумме 3000 гривен. Фигурантке сообщено о подозрении в совершении преступления. Ей грозит наказание в виде лишения свободы на срок от 5 до 10 лет с конфискацией имущества.

ОФІЦІЙНОЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРОКУРАТУРИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Працівника навчального закладу м. Бердянська викрито на одержанні хабара (ФОТО)

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури декана факультету одного з вищих навчальних закладів м. Бердянська викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, жінка налагодила механізм отримання від студентів закладу освіти неправомірної вигоди за успішні здачі навчальних сесій та окремих дисциплін.

Правоохоронцями задокументовано працівника освіти у її робочому кабінеті відразу після одержання чергової передачі коштів. Тривають першочергові слідчі дії. Наразі особі повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. 

Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Управлянням стратегічних розслідувань у Запорізькій області ДСР Національної поліції та слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

https://zap.gp.gov.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.