Як англієць керував «Державною продовольчо-зерновою корпорацією України»

Слідчі Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби повідомили про підозру колишньому в.о. голови правління акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) про підозру за фактом розтрати грошових коштів товариства на суму 9 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, справу кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).

За даними слідства, громадянин Великобританії, будучи виконуючим обов’язки голови правління держпідприємства, завдав матеріальних збитків, незаконно змінивши штатний розклад і колективний договір. Він додатково ввів в штат суспільства 18 посад і підвищив розміри посадових окладів, премій і надбавок.

Зокрема, першому заступнику голови правління був збільшений посадовий оклад з 100 тис. До 500 тис. Грн, заступникам голови правління — з 70 тис. До 450 тис. Грн, а директорам департаментів — з 80 тис. До 250 тис. Грн. В результаті протягом січня-лютого 2020 року посадовим особам виплачено тільки премій на більш ніж 4 млн грн.

«Такі дії екс-чиновника привели до збитків державному підприємству понад 9 млн грн, що підтверджується аудиторською перевіркою і висновками судово-економічної експертизи», — стверджують в прокуратурі.

Офіс генпрокурора не називає прізвище підозрюваного, проте з грудня 2019 року по квітень 2020 року ДПЗКУ очолював Саймон Чернявський, який народився у Великій Британії. До призначення він обіймав посаду генерального директора Агрохолдингу «Мрія».

Hromadyanyn Velykobrytaniyi zaliz v byudzhet Ukrayiny, roztratyvshy 9 mln hryvenʹ na premiyi ta nadbavky

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.