ПРИВІТ з Стокгольма. Коломойський, Боголюбов програли позов до України на 6 млрд доларів


Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма визнав відсутність своєї юрисдикції в справі за позовом міноритарних акціонерів «Укрнафти» до держави Україна на суму понад $ 6 млрд. Про це міністр юстиції Денис малюська повідомив в Facebook.

«Супер Мега Перемога! У Стокгольмському арбітражі. Господа Коломойський, Боголюбов і Палиця хотіли стягнути з України понад $ 6 мільярдів і звернулися з відповідним позовом до Стокгольмського арбітражу. Після майже шести років судового процесу арбітраж сьогодні їм відмовив. Відмовив повністю «, — підкреслив міністр.

Глава Мін’юсту нагадав, що ще в 2015 році три кіпрських офшорних компанії (Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited і Bordo Management Limited), кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський, Боголюбов і Палиця, звернулися до Стокгольмського арбітражного суду з позовом до держави Україна як акціонери ПАТ «Укранфта», які разом володіють 40,1% її акцій.

Як повідомлялося, в кінці минулого року міністр юстиції Денис малюська повідомив, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма вже в лютому 2021 року може винести фінальне рішення за позовом міноритаріїв «Укрнафти» до України.

За словами міністра, це рішення може нести ризики для України. Він назвав цю справу, яке триває з 2015 року, «комплексним, складним, що покриває багато аспектів відносин держави і» Укрнафти «.

Нагадаємо, компанії Ігоря Коломойського і партнерів, які є міноритарними акціонерами, ПАТ «Укрнафта» в червні 2015 року подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна. Вони, зокрема, звинувачують Україну в нанесенні збитку через відбір газу, видобутого «Укрнафтою», без оплати або з оплатою за заниженою ціною; невиконанні «Нафтогазом України» і «Укртрансгазом» рішень українських судів; швидкому збільшенні ставок плати за користування надрами; зменшення кворуму при проведенні зборів акціонерних товариств.

PRYVIT z Stok·holʹma. Kolomoysʹkyy, H Boholyubov i yikh Palytsya prohraly pozov do Ukrayiny na 6 mlrd dolariv

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.