Екс-керівник аеропорту «Бориспіль» йде на посадку. Гучна справа

Національне антикорупційне бюро України завершило слідство у справі стосовно колишнього керівника міжнародного аеропорту «Бориспіль», підозрюваного в зловживанні службовим становищем, що заподіяло шкоду підприємству на 16,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього керівника державного підприємства« Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і начальника служби орендних відносин, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, яке завдало більше 16,5 млн гривень збитків підприємству », — йдеться в повідомленні.
В рамках досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що протягом 2014-2019 років службовці ДП на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності.
«Однак з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має тільки Фонд державного майна України по відповідній конкурсній процедурі. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, посадові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали зазначені приміщення підприємцям, як наслідок держпідприємству завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень », — повідомили в САП.
Дії колишнього керівника держпідприємства і начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу. Матеріали справи відкриті підозрюваним і їх захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде направлений в ВАКС для розгляду по суті.
Нагадаємо, 7 вересня 2020 року колишньому директору аеропорт «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії МАУ Євгенію Дихне оголосили підозру у зловживанні владою і службовим становищем. 11 вересня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн 255 тис. Грн.
джерело ukrinform
Natsionalʹne antykoruptsiyne byuro Ukrayiny zavershylo slidstvo u spravi stosovno kolyshnʹoho kerivnyka mizhnarodnoho aeroportu «Boryspilʹ», pidozryuvanoho v zlovzhyvanni sluzhbovym stanovyshchem, shcho zapodiyalo shkodu pidpryyemstvu na

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.