У Зеленського жваво обговорили святкування ювілею Незалежності України. Було б що святкувати

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками уряду щодо напрацювання єдиної концепції святкування 30-річчя незалежності України, пише сайт президента України.

Учасники зустрічі погодилися, що святкування повинно підкреслити 30-річчя незалежності, досвід самостійного державного буття в різні часи і тисячолітню історію України. Також Глава держави зазначив, що всі заходи повинні не тільки фокусуватися на історії, а й показати що визначають напрямки розвитку майбутнього нашої країни.

«Повинно бути не тільки 30 років досвіду, а й погляд на 30 років вперед. Важливою залишається концепція єдності і зміцнення іміджу України як повноправного партнера на міжнародній арені », — підкреслив Президент.

Напередодні 30-річного ювілею незалежності пройде саміт «Кримська платформа» із залученням міжнародних партнерів України.

«Ця подія буде мати історичну цінність. Ми об’єднаємо зусилля всіх країн, які допомагають з вирішенням питань жителів Криму і деокупацію півострова », — зазначив Володимир Зеленський.

Також відбудуться заходи, присвячені зміцненню міждержавних відносин і розвитку культурної дипломатії. Безпосередньо в день народження України поряд з іншими заходами пройде парад із залученням військової техніки. Крім того, ввечері відбудеться святковий концерт.

Кожне міністерство представить особливий, видатний проект у своїй галузі, який буде сприяти розвитку України.

Очікується приїзд лідерів ряду держав — партнерів і друзів України.

Володимир Зеленський також нагадав, що 2021-й — це рік видатних дат в історії України.

«У цьому році у нас особливі річниці як трагічних сторінок нашої історії, так і моментів і видатних українців, якими ми пишаємося. Ми по-особливому згадаємо і 80-ю річницю Бабиного Яру, і 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи. Але історія України — це не тільки трагізм. Я радий, що в цьому році ми відзначаємо 150-річчя Лесі Українки. Ми гідно нагадаємо про цю видатну особистість світового масштабу. І особливу увагу ми приділимо як 25-річчя Конституції України, так і 30-й річниці незалежності. Покажемо, що українцям є чим пишатися », — підкреслив Президент.

Prezydent Ukrayiny Volodymyr Zelensʹkyy proviv naradu z predstavnykamy uryadu shchodo napratsyuvannya yedynoyi kontseptsiyi svyatkuvannya 30-richchya nezalezhnosti Ukrayiny, pyshe sayt prezydenta Ukrayiny.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.