Судовий наказ: Коломойський і Боголюбов зобов’язані виплатити 1 млн фунтів

За результатами слухання, яке відбулося 1 лютого 2021 року старший суддя, який встановлює розмір витрат, задовольнив клопотання «Приватбанку» по додатковому платежу в рахунок відшкодування витрат банку і зобов’язав Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, разом з іншими компаніями-відповідачами, здійснити додаткову виплату 1 млн фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року. Про це йдеться в повідомленні банку.

Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом з відсотками становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається з проміжних виплат в розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат «Приватбанку», понесених в суді першої та апеляційної інстанції, і повернення 7 , 5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам в грудні 2018 року). Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати «Приватбанку» в розмірі близько 35 тис. Фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку з поданням такого клопотання.

Як повідомлялося, 19 грудня 2017 року Високий суд Англії та Уельсу видав судовий наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, і шести компаній, які, як заявляється, знаходяться в їх власності або контролюються ними.

Коломойський і Боголюбов разом з шістьма корпоративними відповідачами подали клопотання про оскарження судового наказу про всесвітній арешт активів та юрисдикції англійського суду розглядати позови «Приватбанку». Ці клопотання були задоволені в суді першої інстанції 4 грудня 2018 року і повністю були скасовані рішенням Апеляційного суду від 15 жовтня 2019 року, яким було підтверджено, що позов банку про шахрайство в розмірі $ 1,9 млрд плюс відсотки, проти колишніх власників і інших може розглядатися англійським судом.

Апеляційний суд зобов’язав відповідачів сплатити «Приватбанку» витрати, понесені за слухання 2018 року, і кошти, витрачені банком на апеляцію, і здійснити проміжну виплату в розмірі 3,4 млн фунтів стерлінгів таких витрат на рахунок до 12 листопада 2019 року. Загальна сума зобов’язань відповідачів за видатками банку буде визначена на слуханнях, які відбудуться в період з жовтня 2021 по лютий 2022 року.

Sud zobov’yazav Ihorya Kolomoysʹkoho i Hennadiya Boholyubova vyplatyty 1 mln funtiv

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.