Мотор Січ доїдають: кожен намагається відкусити хоча б шматок пропелера


Всі члени реєстраційної комісії загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Мотор Січ» отримали повістки від Служби безпеки України з викликом на допит 29 січня — тобто на дату за 2 дні до проведення зборів акціонерів в Запоріжжі.

Як повідомили джерела редакції, члени реєстраційної комісії загальних зборів акціонерів ПАТ «Мотор Січ» викликані в якості свідків у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні №2201700000000272, порушеній за ст. 14 (підготовка до кримінальних злочинів), ст. 111 (державна зрада), ст. 113 (диверсія), що стосуються дій колишнього власника контрольного пакета акцій ПАТ «Мотор Січ» і керівника компанії В’ячеслава Богуслаєва.

Після оголошення позачергових зборів акціонерів «Мотор Січі» СБУ активізувала тиск на нових акціонерів «Мотор Січі». Протягом майже 4 попередніх років у кримінальній справі не проводилися слідчі дії. На минулому тижні на допити в якості свідка був викликаний український бізнесмен Олександр Ярославський.

Компанія МС-4, що входить до групи DCH, є одним з міноритарних акціонерів «Мотор Січі», а також виступила одним з ініціаторів проведення позачергових загальних зборів акціонерів спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Тим часом, Державне бюро розслідувань (ДБР) розслідує кримінальну справу стосовно дій СБУ. Ініційований нею арешт акцій «Мотор Січі» в рамках нерасследуемого кримінальної справи дозволяє екс-власника заводу Богуслаєву зберігати повний контроль над підприємством, контрольний пакет акцій якого він продав інвесторам в 2016 році.

Українське правосуддя офіційно підтвердило безпідставність претензій СБУ до акціонерів ПАТ «Мотор Січ», і вони були визнані потерпілою стороною від дій СБУ. Це юридичне визнання надуманості кримінального провадження СБУ, а також правове визнання факту нанесення шкоди інтересам акціонерів ПАТ «Мотор Січ».

До оголошення зборів акціонерів 31 січня 2021 року СБУ не займалася розслідуванням цієї кримінальної справи — не допитували ні екс-власника «Мотор Січі» Богуслаєва, ні китайських акціонерів компанії.

У справі за 3,5 року так і не з’явилися підозрювані, не було спроб передати його до суду. На думку юристів, СБУ тягне час в безперспективному справі, а активізація перед зборами акціонерів 31 січня — швидше за все, спроба зірвати збори, повідомляють «Українскі новини».

Як повідомив співрозмовник редакції «УН», один з міноритарних акціонерів «Мотор Січі», який спостерігає за спробами СБУ зірвати збори, його організатори планують проінформувати про ці дії слідчих в ГБР — ці факти стануть ще одним епізодом для слідства ГБР щодо дій СБУ. Крім цього, акціонери звернуться до Вищої ради правосуддя з фактами про дії суддів і слідчих СБУ, які маніпулюють законодавством і грубо порушують процесуальні норми.

В такому випадку СБУ підіграє В’ячеславу Богуслаєву, який завдяки арештів акцій протиправно зберігає повний контроль над компанією після продажу контрольного пакета китайським інвесторам, а також ігнорує виклики до судів для дачі показань свідків.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.