Іноземцю не вдалося стягнути з «Запорізького алюмінієвого комбінату» понад 39 млн. дол. США

Фото ВВП

Господарський суд Запорізької області відмовив у задоволенні позовних вимог іноземного суб’єкта господарювання до АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» про стягнення заборгованості за договором позики у сумі 30 млн доларів США та відсотків у розмірі 9,1 млн доларів США, повідомили «Українським відомостям» у прокуратурі Запорізької області, яка брала участь у судовому розгляді справи.

З метою захисту економічних інтересів держави обласною прокуратурою здійснено вступ у вищевказану справу, оскільки частка державного майна у статутному фонді АТ «ЗАлК» становила 68,01%.

 За результатами повторного судового розгляду, у тому числі, завдяки активній наступальній позиції обласної прокуратури, вдалося запобігти безпідставному стягненню з державного підприємства на користь іноземного суб’єкта господарювання, до якого на виконання Закону України «Про санкції» було застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції, понад 39 млн. доларів США, що еквівалентно понад 835 млн грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.