Уборщица обнаружила в партийном офисе мертвого нардепа Валерия Давиденко с пистолетом в руке

У Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка. Про це «Бабелю» повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, Давиденка з вогнепальним пораненням голови знайшли о 18:30 у приміщенні його власного офісу у Шевченківському районі столиці. На місці виявили пістолет. Обставини події зʼясовуються.

Джерела в СБУ повідомили, що увечері у суботу до офісу нардепа за вулицею Велика Васильківська 4А прийшла прибиральниця. Вона знайшла нардепа у вбиральні з вогнепальним пораненням голови та з пістолетом у руці.

2

На месте ЧП работает следственно-оперативная группа полиции. Полицией и прокуратурой проверяются все возможные версии произошедшей трагедии.

Источники LB.ua в правоохранительных органах сообщают, что полиция как основную версию рассматривает самоубийство. Однако следствие не исключает версии инсценировки самоубийства.

3

ДОСЬЕ.

Давиденко Валерій Миколайович

Народився 16 березня 1973. Носівка, Чернігівська область, Україна

Народний депутат України. Партія Європейська Солідарність

Народний депутат України 8-го скликання. Блок Петра Порошенка

Валерій Миколайович Давиденко (16 березня 1973, Носівка, Чернігівська область — 23 травня 2020, м. Київ — український підприємець та політик. Народний депутат України VIII та IX скликань. Працював на посаді заступника Міністра аграрної політики та продовольства України (2013—2014).

1995 — отримав диплом про вищу освіту в Українському державному університеті харчових технологій.

У 1989—1990 — різноробочий на МТФ в КСП ім. Енгельса;

1996—1998 — директор ЗАТ «Агропрофіт»;

1998—2000 — інженер-механік ТОВ «Український будинок зв’язку»;

2000—2004 — спеціаліст зі страхування у САТ «Саламандра-Схід» та ЗАТ «Українська страхова група».

2004—2013 — генеральний директор ТОВ «СП «Агродім».

В 2007 разом із партнерами Юрієм Колобовим та Борисом Приходьком стає власником «Терра Банку».

20 травня 2013 — указом президента України Віктора Януковича призначений заступником Міністра аграрної політики та продовольства України

12 березня 2014 розпорядженням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка звільнений з посади заступника Міністра аграрної політики та продовольства України

З червня 2014 — радник дирекції з розвитку перспективних програм ЗАТ «Інститут інноваційного провайдингу Української академії аграрних наук».

Був одружений, мав двох доньок.

23 травня 2020 року знайдений мертвим із вогнепальним пораненням в голову в його приймальній на вулиці Велика Васильківська, 4-А у місті Києві. Відомо, що його тіло знайшла прибиральниця. На думку джерел в правоохоронних органах, найбільш імовірно це було самогубство. Також поруч із тілом знайшли зброю.

Депутатська діяльність

Переміг на виборах до Верховної Ради 2014 року в одномандатному окрузі № 208 (Бахмацький, Борзнянський, Куликівський, Менський, Талалаївський райони, частина Ічнянського району) від партії Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ».

Не голосував за проект постанови про «Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання».

У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як безпартійний самовисуванець за 208 округом (Чернігівська область). З 6 грудня 2019 року — член депутатської групи «Довіра», до того — позафракційний. Член Комітету з питань економічного розвитку.

4

Подробности убийства Валерия Давиденко 

Как уточнил в комментарии «Стране» Кива, тело с огнестрельным ранением нашла уборщица.

По информации нашего издания, труп был обнаружен около 30 минут назад, в помещении Печерского района по улице Большая Васильковская 4. Около тела был найден пистолет. Было ли это убийство или самоубийство — предстоит выяснить правоохранителям. 

Вскоре источники «Страны» в полиции уточнили, что труп Валерия Давиденко был найден в 18.30 в помещении офиса партии «Европейская Солидарность» в Шевченковском районе. У него было одно огнестрельное ранение.

Позже об убийстве Давиденко написал в Facebook замминистра внутренних дел Антон Геращенко.

«Сегодня в Киеве, в собственном офисе, в туалете, был найдено тело народного депутата Валерия Давыденко с смертельным огнестрельным ранением головы.

На месте работает следственно-оперативная группа полиции.

Проводится комплекс безотлагательных следственных и оперативных мероприятий по выяснению обстоятельств гибели народного депутата от Черниговщины.

В том числе снимаются записи с многочисленных камер наблюдения в большом количестве расположенных поблизости с местом проишествия.

Полицией и прокуратурой будут проверяться все возможные версии произошедшей трагедии».

Антон Геращенко скриншот

http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.