Замість кнопок — педалі. В Таїланді винайшли антикоронавірусний спосіб користування ліфтом

В одному з торгових центрів столиці Таїланду кнопки ліфта замінили на педалі — у такий спосіб адміністрація вирішила боротися з поширенням коронавірусу і одночасно заманити покупців. Про це повідомляє Reuters.

Відвідувачі торгового центру Seacon Square у Бангкоку помітили, що на початку тижня з його ліфта зникли кнопки — на заміну цьому антисанітарному способу обрання потрібного поверху на підлозі з’явилися педалі.

Багатьом це сподобалось — покупці висловили своє задоволення тим, що тепер не доведеться бруднити пальці об кнопки ліфта, на яких може бути коронавірус.

«Найлегший шлях підхопити інфекцію — це чіпати речі, які можуть бути зараженими. Випадково торкнешся обличчя — і вірус потрапить тобі до рота, очей тощо. Тож ми вигадали цю ідею хенд-фрі ліфта, яким можна керувати за допомогою ніг», — розповів віцепрезидент компанії-власниці мережі торгових центрів Проте Сосотікул.

Seacon Square / Facebook

У Таїланді крамниці та великі торгові центри відкрилися цієї неділі — вперше з березня, коли спалахнула коронавірусна інфекція. При цьому в країні досить скромна статистика захворювань — трохи більше 3 тис. інфікованих і 56 померлих.

Економіка Таїланду, друга за величиною у Південно-Східній Азії, зазнала стрімкого скорочення вперше за 8 років. Пандемія вдарила значно сильніше, ніж очікували — особливо постраждали туризм і внутрішня економічна активність.

Автор:Дмитро Мирончук

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.